Pomocy zadania testowe
Kuba: 1.Wiadomo że a= 3log
84 zatem a jest rowne ?
a)512 b)81 c)2 d)64
2.Wartość wyrażenia (3−
√5)
2 jest liczbę?
a)14+6
√6 b)4−6
√5 c)14−6
√5 d)4
3.Liczba log
2 (log20+log5) jest równa
a)5 b)2 c)1 d)0
4.Rozwiązaniem nierówności (x−2)<5 juest zbiór?
A)(−3,7) b) (−nieskączoność,3) u (7, + nieskączoność) c)(3,7) d) (−niesk,−3) u
(7,+ nies)
5.Wyrazenie 2
√50 − 4
√8 zapisane w postaci jednej potęgi wynosi
a)2
32 b) 2
12 c)2
−1 d)4i{1}{2}
| | 1 | | 1 | |
6.Wartość bezwzględna liczby x =1,52 − 1,2 / 4,8−2 |
| * |
| jest równa ?
|
| | 3 | | 7 | |
7.Wyrażenie (
35)
5 * (
53)
4 jest równe
a)1 b)
359 c)
35 d)0
8.Wiadomo żę x
0,1205 = 6 . Wtedy x
0,3615 równa się?
a)
3√6 b)216 c)36 d)3
9.Wartość wyrażęnia 4
log
25 wynosi ?
a)5 b)10 c)25 d)
√5
10.Liczba (1, (41) −
√2 ) jest równa
a)1,(41) −
√2 b)1,(41)+
√2 c)
√2 − 1,(41) d) −
√2 − 1,(41)
poprosże o zestaw odpowiedzi ponumerowanych plis pomużcie
13 sty 22:47
13 sty 23:00
dona:
Daj jeszcze więcej tych zadań , bo dałeś stanowczo za "mało"
13 sty 23:00
dona:
pom
óżcie .... to pom
ogą
13 sty 23:01
Kuba: pomuż plis sam też robie mam ich 30 10 wrzuciłem tu 10 robi kuzynka a 10 ja − to dla mojej
dziewczyny proszę pomużcie ona ma to na jutro

13 sty 23:02
dona:
1) odp c)
bo 3log84= log843= log864 = 2 , bo 82= 64
13 sty 23:03
dona:
pisz bez błędów ortograficznych pom
óżcie
13 sty 23:05
dona:
2 / odp; c)
bo ( 3−
√5)
2= 9−2*3*
√5+5= 14 −6
√5
13 sty 23:07
dona:
3/ odp; c)
bo log2(log(20*5)= log2(log100)= log22= 1
13 sty 23:09
Eta:
4/ żle zapisałeś

!
powinno być I x −2I <5 iaI −−− to moduł z liczby a

odp A) bo Ix −2I <5 to x−2 <5 i x −2 >−5
x < 7 i x > −3
x €(−3,7)
13 sty 23:13
Julek:
4) (−∞;7)
5)
√8
6) za brzydko to wygląda
8)
9) 25
13 sty 23:17
Eta:
5) odp; A)
2*5*21/2 − 4*2*21/2= 10*21/2−8*21/2= 2*21/2= 23/2
13 sty 23:20
Eta:
Julek ...... pomyłka w zad4/

w zad. 5) nie ma takiej odp jaką podałeś
√8= 2
3/2 −−− czyli odp: A)
13 sty 23:23
Julek: Eta,
2
3/2 =
√8
13 sty 23:24
Julek:
4) pomyłka autora tego wątku
13 sty 23:26
Eta:
10/ 1, 414141...
√2= 1,414221
więc opuszczając moduł , nie zmieniamy znaków
( bo różnica liczb pod modułem jest dodatnia
zatem mamy 1,(41) −
√2
czyli odp: A)
P.S. i tym oto sposobem Twoja dziewczyna może być dumna z Ciebie

tylko co Ona się przez to nauczy?

I co będzie z Jej maturą ?....... no ...... to już wielki problem !
13 sty 23:29
Eta:
Julek ....ależ ja to wiem ,że
√8= 2
3/2 
tylko .... czy dziewczyna Kuby to będzie wiedzieć ?
13 sty 23:31
Anna:
Dobry wieczór
Eto i
Bogdanie .

.
13 sty 23:34
Kuba: wielkie dzięki a możecie powtożyć odp 8 i 6

?
13 sty 23:35
Kuba: dziękuwa jesteście superowi ja siędzę jeszcze i robię z 10 zrobiłem 6

ale nic jeszcze z 1
godzinka i skączę dzięki pozdrawiam i dobrej nocy
13 sty 23:40
Eta:
8/ 0,1205*3= 0,3615
to x0,3615= ( x0,1205)3= 63= 216
odp: b)
13 sty 23:40
Eta:
Witaj
Anno <
13 sty 23:42