:D
fryk: Województwo śląskie ma 12,3 tys km2 powierzchni, a liczba ludności to 4,6 mln osób. Oblicz
gęstość zaludnienia.
13 sty 22:46
fryk: ?
13 sty 22:53
fryk: Wiem, że to ma być liczba ludności podzielona na powierzchnię, ale coś mi z tymi cyframi nie
wyszło. Policzy ktoś?
13 sty 23:03
fi: 12,3 tys km2 =12 300 km2
4,6 mln osób= 4 600 000 os
4 600 000 : 12 300 = 374 os,km2 (w przybliżeniu)
wyszło ci podobnie?
13 sty 23:04
fryk: no coś w ten deseń, wydawało mi się, że za dużo, no ale wierzę Ci. Dzięki za pomoc
13 sty 23:05
fi: Śląskie ma coś ok. 377os/km2 ,więc raczej będzie ok
13 sty 23:07
fryk: Ok. Będzie dobrze
13 sty 23:09