1 | 1 | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
x(x2−4) | x(x−2)(x+2) |
1 | (x+2)−(x−2) | ||
∫ | dx | ||
4 | x(x−2)(x+2) |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | ∫ | dx− | ∫ | dx | ||||
4 | x(x−2) | 4 | x(x+2) |
1 | 1 | 1 | x−(x−2) | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
∫ | dx= | ∫ | dx= | ∫ | dx− | ∫ | dx | ||||||||
4 | x(x−2) | 8 | x(x−2) | 8 | x−2 | 8 | x |
1 | 1 | 1 | (x+2)−x) | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
∫ | dx= | ∫ | dx= | ∫ | dx− | ∫ | dx | ||||||||
4 | x(x+2) | 8 | x(x+2) | 8 | x | 8 | x+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |