matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
q
KKrzysiek:
pochodna z
e
x
−1
e
x
+1
wyszło mi
e
x
(e
x
+1)−(e
x
−1)e
x
(e
x
+1)
2
tak?
5 sty 13:51
KKrzysiek:
nieważne
5 sty 13:52
bezendu:
tak
5 sty 13:52
Mariusz:
Tak będzie wygodniej
e
x
−1
2
=1−
e
x
+1
e
x
+1
2
−1
(1−
)'=−2
e
x
e
x
+1
(e
x
+1)
2
2e
x
=
(e
x
+1)
2
5 sty 13:59