matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ebo:
Pomóżcie bo już wgl nie rozumiem nic związanego z trygonometrią
Jeżeli £=(0°;90°) i cos£=3\5 to wartość wyrażenia sin²£−1/tg²£ jest równa
4 sty 22:22
5-latek:
sin
2
α= 1−cos
2
α
sin
2
α
tg
2
α=
cos
2
α
teraz licz
4 sty 22:24