matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na ułamkach
Adrian:
2
2
−
=?
√
3
−1
√
3
+1
4 sty 18:42
Adrian:
2
√
3
Ktoś coś? wychodzi mi
ale wiem, że wynik jest błędny. Proszę o pomoc.
4
4 sty 18:59
Adamm:
2
2
2(
√
3
+1)
2(
√
3
−1)
−
=
−
= 2
√
3
−1
√
3
+1
2
2
4 sty 19:01