matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
.....:
wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=
√
5x−x
2
f(x) =
1
x
2
−x−6
f(x) =
1
x
2
−1
+
√
x
2
−4
4 sty 14:45
Natalia:
a) 5x−x
2
≥0 b) x
2
−x−6≠0 c) x
2
−1≠0 i x
2
−4≥0
4 sty 14:48