matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc:(
Julia :
Pole trapezu przedstawionego na rysunku przedstaw w postaci wyrażenia algebraicznego
13 sty 20:53
Julia :
13 sty 21:01
bartek:
Korzystając z tw. Pitagorasa h=3x
(6x+2x)*3x
A wiec P=
=12x
2
2
13 sty 21:04
Julia :
dzięki
13 sty 21:07