matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonać działanie na liczbach zespolonych
nieuk:
((cosx+isinx)(sinx−icosx))
2
4 sty 11:14
Janek191:
W czym trudność ? Wzory : (a*b)
2
= a
2
*b
2
( c + d)
2
= c
2
+2 c d + d
2
( c − d)
2
= c
2
−2 c d + d
2
i
2
= − 1
4 sty 11:18