Wyazać fałszywość A^{x} + B^{y} = C^{z}.
lwg: Ax + By = Cz, gdzie naturalne x,y,z>2 i całkowite dodatnie A,B,C są parami względnie
pierwsze.
Kto pociągnie to wspólnie ze mną?
A,B,C nie mogą tworzyć rozwiązania równania Pitagorasa, gdyż udowodniłem hipotezę Leona
Jeśmanowicza.
900 000 USD netto czeka na nas, jeżeli odrzucony jest moj dowód wprost na istnienie wszystkich
przypadków, gdy A,B,C nie są wzajemnie względnie pierwsze.
Dowód pośredni nie pozostawi żadnych wątpliwości.
3 sty 23:12
matematyk: Z czym masz problem? Rozwiązanie musi być elementarne (jest to zadanie z liceum?) czy można
korzystać z zaawansowanych rzeczy?
3 sty 23:25
lwg: matematyk: Dlaczego żartujesz? To jest problem za 1000 000 USD brutto, postawiony wiele lat
temu przez amerykańskiego miliardera Andiego Beala. Dam wszystkie podstawy do rozwiązania
problemu. Wtedy mogą wejść narzędzia z wyższych półek, których niestety nie znam. Ale może nie
będą one konieczne.
3 sty 23:33
lwg: Dla x=y=z równanie Ax + By = Cz jest fałszywe, gdyż udowodniłem WTF.
Zatem potęgi Ax, B{y, Cz nie mogą być tego samego stopnia.
Kto pociągnie to wspólnie ze mną?
3 sty 23:36
matematyk: Jak x i z są parzyste to z różnicy kwadratów to pociśnij
3 sty 23:58
lwg: matematyk: To jeden z wielu przypadków.
4 sty 00:21
matematyk: 1/8, a w zasadzie to 3/8 przypadków, bo jak y jest parzyste to tak samo, czyli prawie połowa
problemu rozwiązana
4 sty 00:28
lwg: matematyk: wykładniki x,y,z są ustalone jako dowolne liczby naturalne, każdy większy od 2.
Generalnie mamy dwa przypadki, które dotyczą podstaw trzech potęg Ax, By i Cz :
A2 + B2 < C2 lub A2 + B2 > C2.
Przypadek A2 + B2 = C2 odpada, bo udowodniłem hipotezę Leona Jeśmanowicza.
Każdy z dwóch powyższych przypadków musi być rozpatrzony w trzech przypadkach:
A + B < B lub A + B = C lub A + B > C.
Pozostałe przypadki dotyczą parzystości wykładników x,y,z.
Ponadto następniki implikacji musimy wyprowadzać z trzech równań będacych w koniunkcji, a
mianowicie: Ax + By = Cz i Ax = Cz − By i By = Cz − Ax.
4 sty 13:18
lwg: [(A + B < C lub A + B = C lub A + B > C) i
(A2 + B2 < C2 lub A2 + B2 > C2) i
Ax + By = Cz i
Ax = Cz − By i
By = Cz − Ax].
4 sty 13:38
matematyk: Ostatnie 3 są ze sobą równoważne, więc 2 z nich można pominąć
4 sty 16:37
lwg: matematyk, Gdybym dwa z nich pominął, to nie udowodniłbym WTF.
Nie prowokuj i już nie odpowiadaj na moje wpisy. Oczywiście powiedziałeś dokładnie tak, jak
powiedział jeden z największych matematyków fizycznych w Europie, na którego nie gniewam się.
Prof. zwyczajny fizyki nie czytał moich wyników z powodu braku czasu. Ty wyraźnie prowokujesz.
4 sty 19:24
lwg: Jeżeli udowodnimy nie wprost hipotezę Andiego Beala, to otrzymamy 7000 000 USD brutto.
Ta kwota nie dotyczy 1000 000 USD, o którą nigdy nie zapytamy.
4 sty 19:35
lwg: Mam IQ = 135. To jest całe gówno, ale mistrzem jestem na pewno. Jedna próba, jeden certyfikat,
przy słabiutkim laptopie z ubiegłego wieku.
4 sty 19:39
lwg: W istocie odpowiadamy tu w temacie: "Genialne obalenie polskiego dowodu WTF".
Prędzej przyczynicie się do obalenia RP i w konsekwencji do zmazania jej z map świata, niż do
obalenia mojego dowodu WTF. Nikt was nie zmaże, ale nadal pozostaniecie niewolnikami panów
świata. Panowie świata mają respekt wobec mojej osoby. Jeśli mnie olejecie, to będziecie mieli
przejebane po wszystkie czasy.
4 sty 19:58
matematyk: Ogarnij się i nie nakręcaj, równanie a+b = c jest równoważne a = c−b, jeżeli tego nie rozumiesz
to zacznij od podstaw logiki a nie hipotez za miliony.
4 sty 21:48
Kacper:
Proszę o cenzuralny język − inaczej ban.
4 sty 21:51
Eta:
4 sty 21:53
XT:
Matematyku nie kop Pana , bo się spocisz.
4 sty 21:54
lwg: "matematyk: Ogarnij się i nie nakręcaj, równanie a+b = c jest równoważne a = c−b, jeżeli tego
nie rozumiesz to zacznij od podstaw logiki a nie hipotez za miliony."
Nie zapoznałeś się z moim dowodem WTF.
6 sty 00:49
lwg: stworzyłeś nową 'algebrę' i wg niej chcesz to udowodnić, to się nie uda, dokształć się
6 sty 09:33
lwgg: Twój dowód "WTF" już obaliłem, na stronie 3ciej można wykazać sprzeczność.
6 sty 09:34
lwg: Do 09:33,
"lwg: stworzyłeś nową 'algebrę' i wg niej chcesz to udowodnić, to się nie uda, dokształć się"
Re. Dlaczego podszywasz się pod moje inicjały?
Do 09:34,
"lwgg: Twój dowód "WTF" już obaliłem, na stronie 3ciej można wykazać sprzeczność."
Można przyjąć, że wpisy 09:33 i 09:34 dokonała ta sama osoba.
Gdzie jest obalenie mojego dodowdu WTF dla nieparzystych n?
O który wariant chodzi?
http://www.ijetae.com/files/Volume6Issue1/IJETAE_0116_09.pdf
6 sty 11:04
lwg: Rzeczą niedopuszczalną jest zamknięcie problemu pt. "Elementarny dowód WTF", skoro mój dowód
WTF nie istnieje jako poprawny.
6 sty 11:17
6 sty 12:06
lwg: Zdania mogą być podzielone. Tak czy inaczej zbędna jest tzw. metoda regresji kwadratów.
Sprzeczność uzyskałem bez tej metody.
Wiles nie podał dowodu dla sumy parzystej C
n, gdzie n jest liczbą pierwszą większą od 3.
Brednie Wilesa będą potwierdzone.
The Guła's theorem przebija Pitagorasa:
http://pubs.sciepub.com/EDUCATION/4/7/1/index.html
6 sty 20:10
lwgg: Kiedyś uważałem cię za kogoś, dzisiaj za błazna.
Poświęcę kilkanaście swoich minut na obalenie wszystkich
Twoich prac, które zamiesciles na tej hinduskiej stronie, i napiszę własną all in one obalająco
wszystkie twoje prace. Chociaż wykonam dużo nikomu niepotrzebnej pracy, to będę miał z tego
jakąś znikomą satysfakcję.
Tylko później mi nie pisz (jak to miało miejsce w emailach), że i tak to nic nie zmienia w
dowodzie (czesto sie tym podpierasz w swoich pracach).
Otóż mój drogi lwg... gdy obalę chociaż fragment tych twoich wypocin, to wszystko inne posypie
się jak domino.
6 sty 20:32
lwgg: Zresztą już wykazalem bezsensownosc juz kilku z Twoich prac, a Ty je dalej linkujesz na różne
fora.
6 sty 20:33
lwg: Do lwgg, Napisaleś, że "Zresztą już wykazalem bezsensownosc juz kilku z Twoich prac, ..."
Gdzie są Twoje wnioski, które rzekomo obalają moje wyniki? Nieczego nie obaliłeś.
Na str. 50
http://www.ijetae.com/files/Volume6Issue1/IJETAE_0116_09.pdf
Oczywiście B
2=2(u
2−v
2)2uv.
Jeżeli c=C
2=(u
2+v
2)
2 + (2uv)
2, to na mocy The Guła's theorem musi być
u
2+v
2=(uv)
2−1 lub u
2+v
2=u
2−v
2.
Zatem c nie może być kwadratem równym C
2, przeto zbędna jest metoda regresji kwadratów.
Czy w dowodzie dla n=4 trójka (A
2,B
2,c) może stanowić trójkę pitagorejską?
Odpowiedzi na to pytanie nie obalają mojego właściwego dowodu WTF dla n=4.
6 sty 21:08
lwg: Oczywiście B2=2(u2+v2)2uv.
6 sty 21:10
lwg: Z powyższego wynika natychmiast, że w dowodzie WTF dla n=4 trójka (A2,B2,C2) nie może
być trójką pitagorejską, a więc konieczna jest inna droga do dowodu. Uczynienie kwadratami
wszystkich boków trójkąta prostokątnego wydaje się działaniem nieuprawnionym, bo od razu daje
sprzeczność.
Przypominam, że
[p,q,r są całkowite dodatnie i [NWD(p,q,r)=1 i p+q=r] implikuje p,q i r są are−coprime.
Wtedy musi być gcd(p,q)=1 i gcd(p,r)=1 i gcd(q,r)=1.
Jeżeli gcd(p,q,r)=1 i w jednym zestawie spośród trzech par tak nie jest, to p+q=r nigdy nie
zajdzie.
Dlatego,
jeżeli [NWD(p,q,r)=1 i p+q=r] jest zdaniem prawdziwym , to p,q i r są parami względnie
pierwsze;
jeżeli [NWD(p,q,r)=1 i p+q=r] jest zdaniem fałszywym, to p,q i r nie są parami względnie.
6 sty 21:48
lwg: "lwgg: Kiedyś uważałem cię za kogoś, dzisiaj za błazna. Poświęcę kilkanaście swoich minut na
obalenie wszystkich Twoich prac, ... "
Obal kochanków swojej pani, jeśli w ogóle spędzisz w niej kilka minut.
Co można przez kilkanaście minut?
6 sty 22:01
milenka:
czy ty się leczysz? Oprócz głowy nic ci nie dolega?
7 sty 13:42
lwg: Do istoty antyspołecznej z godz. 13:24, Odejdziesz w sposób zdrobniały, antypolski barachle.
8 sty 09:52
lwg: "lwgg: Kiedyś uważałem cię za kogoś, dzisiaj za błazna. Poświęcę kilkanaście swoich minut na
obalenie wszystkich Twoich prac, ... "
1. Częstość obiegów 'ni'=n/t=n/(nT)=1/T. Obal to moje odkrycie, psie.
2. The Guła's theorem. Obal moje twierdzenie, kundlu.
3. Równanie F. A
4 + B
4 = C
4 jest fałszywe. Obal mój dowód na to, podkundlu.
4. Równanie F. A
n + B
n = C
n, gdzie n jest liczbą pierwszą. Obal mój dowód na to,
podkundlu z miotu paraprzypadkowego.
5.
http://zadajpytanie.pl/attachments/get/3287
Obal moje rozw. z pkt. 5, bękarcie szatana ze spodkundlonego miotu paraprzypadkowego.
6. Mój dowód wprost hipotezy Beala jest celujący. Obal ten dowód, w m. j. zwyrodnialcze i
barachle.
7. The proof of the Erdős–Straus Conjecture. Obal ten mój dowód albo przyznaj, że cię matka z
baranem zrobiła.
8 sty 11:18
lwg: Marcinho Wójcik i Waldinho Wilkołek, Moi drodzy parafianie. Nie daliście mi odpowiedzi na
pytanie: Czy deska klozetowa jest prawoskrętna, czy lewoskrętna i czy to zależy od jakości
papieru toaletowego, czy od tego, w której dłoni trzymany jest papier toaletowy, czy może od
wyznania lub od orientacji seksualnej?
Odpowiedź jest trywialna.
Otóż zwrot jest tam, gdzie leży papier. Zgodnie z ustalonym zwrotem stosujemy regułę śruby
prawoskrętnej. Ale przecież Wy nie używacie papieru toaletowego, zatem zwrot jest w stronę
ujęcia wody − w umywalce ma się rozumieć. Zapomniałem, że Wasz kibel ma jeden metr kwadratowy.
Pozdrawia Was Jack Daniels − on wszystko przeczyści.
8 sty 14:15