matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
mental2009:
a) 2sin60 − 3tg30 * sin90 b) sin
2
60+tg
2
60 c) tg30 * tg60
3 sty 20:31
Eta:
a) .......=
√
3
−
√
3
*1=......
3
b) ......=
+3=.......
4
c) ........=1
3 sty 20:34
Janek191:
Np. a)
√
3
√
3
w = 2*
− 3 *
*1 =
√
3
−
√
3
= 0
2
3
3 sty 20:34