oblicz
ninka: 2(n+1)!(n−1)! + n!(n−2)!
3 sty 20:19
Eta:
| 2(n−1)!*n(n+1) | | (n−2)!*(n−1)*n | |
| + |
| =...... |
| (n−1)! | | (n−2)! | |
3 sty 20:30
===:
| 2(n−1)!n(n+1) | | (n−2)!(n−1)n | |
| + |
| =n(n+1)+n(n−1)=... |
| (n−1)! | | (n−2)! | |
3 sty 20:32
Eta:
3 sty 20:35
ninka: wychodzi n(n+3) w odp a mi nie
3 sty 20:40
ninka: dziekuje bardzo za pomoc
3 sty 20:40
ninka: mi wychodzi n(3n−1)
która odp jest dobra ?
3 sty 20:42
===:
no tak ...zgubiłem 2
3 sty 20:43
ninka: miedzy dwoma ułamkmi powinien byc minus
3 sty 20:43
Eta:
... =2n(n+1)+n(n−1)= n(2n+2+n−1)= n(3n+1)
3 sty 20:45
===:
jeśli minus to
2n(n+1)−n(n−1)=2n2+2n−n2+n=n2+3n=n(n+3)
3 sty 20:47
Eta:
To nawet zadania nie potrafisz przepisać ? Jaka treść... taka odpowiedź
2n(n+1)−−n(n−1)= n2+3n= n(n+3)
3 sty 20:47
ninka: dziekuje
3 sty 20:54
Eta:
3 sty 20:57