oblicz
ninka: 3 * n!(n−1)!
3 sty 19:41
ninka: mogłby mi ktos wytłumaczyć jak to obliczyć ?
3 sty 19:42
5-latek: n!= (n−1)!*n
3 sty 19:45
Maryla27:
=3n
dla n=1, 2, 3, 4 odpowiednio 3, 6, 9, 12
3 sty 19:49
5-latek: Popatrz np
5!= 1*2*3*4*5 = 2!*2*4*5 = 3!*4*5= 4!*5 bo mp 1*2*3*4=4!
3 sty 19:50
ninka: nie rozumiem mogłby ktos rzwiazać ten przykład moze tak zrozumiem
3 sty 19:54
Janek191:
n ! = ( n − 1) ! *n
| | 3 * n ! | | 3* ( n −1) ! *n | |
więc |
| = |
| = 3n |
| | ( n − 1) ! | | ( n −1) ! | |
3 sty 19:56
ninka: a git zle sprawdziłam odpowiedzi i cały czas myslałam ze zle robie
3 sty 20:01
ninka: dzieki
3 sty 20:01