matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Procenty, potrzebuje pomocy mam jutro z tego spr
jawciu:
18% z liczby 1,(24)
3 sty 19:24
jawciu:
Obliczyłem już
24
123
1,24 = 1
=
99
99
i nwm co dalej
3 sty 19:28
5-latek:
albo
123
*0,18 =
99
albo
123/99*18
100
3 sty 19:32
===:
dobre
3 sty 19:32