matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie w dziedzinie zespolonej
nieuk:
x
3
+10x=−2x
2
3 sty 18:09
azeta:
x
3
+2x
2
+10x=0 x(x
2
+2x+10)=0 x(x
2
+2x+1+9)=0 x((x+1)
2
−(3i)
2
)=0 x(x+1−3i)(x+1+3i)=0
3 sty 18:12