matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie wykladnicze
Smule:
2
(x− 1)/(x)
− 1 = 0
3 sty 17:54
Smule:
zamiast x − 1 jest (1 − x)
3 sty 17:55
Adamm:
2
(1−x)/x
−1=0 x≠0 2
(1−x)/x
=2
0
1−x
=0
x
x=1
3 sty 17:56