1 | ||
∑(√2n +1 + 1)2sin | ||
3n + 1 |
1 | 2 | |||
limn→∞ (√2n+1+1)2sin | = | |||
3n+1 | 3 |
1 | ||
Dzieki,czyli szereg rozbiezny. Przy liczeniu szeregu rozbieznego mozna przyjac | za | |
3n + 1 |
2 | ||
A mógłbyś jakoś ładnie rozpisać skąd się wzięło te | w wyniku ? Nie jestem jeszcze na tym | |
3 |
1 | ||
limn→∞(√2n+1+1)2sin | = | |
3n+1 |
| (√2n+1+1)2 | |||||||||||
= limn→∞ | = | |||||||||||
| 3n+1 |
| (√2+1/n+1/√n)2 | |||||||||||
= limn→∞ | = | |||||||||||
| 3+1/n |
2 | ||
= 1* | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |