matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierze-rozwiązywanie równań
Justyna:
Rozwiązać układy równań macierzy: A) metoda bezwyznacznikowa x
1
−2x
2
+2x
3
=1 −x
1
+x
2
−3x
3
=−3 5x
1
−7x
2
−6x
3
=−11 B)metoda macierzy odwrotnej x
1
−2x
2
+2x
3
=7 −x
1
+x
2
−3x
3
=−8 x
1
−x
2
−x
3
=0
3 sty 17:00