bardzo dziekuje za rozawiazanie
miro412: Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których nierówność
mlog22(x+1)−2mlog2(x+1)+ m − 4=0 ma dwa różne rozwiązania mniejsze od 3.
Podstawiłem za log2(x+1)=t i otrzymałem mt2−2mt+m−4=0 tylko co dalej jakie założenia?
13 sty 20:24
...:
13 sty 23:13
...:
14 sty 14:57
...: odswiezanie
14 sty 16:29
...: refresh
14 sty 16:49
...: once again
14 sty 17:05
...: and once again
14 sty 17:20
...: i jeszcze jeden i jeszcze raz....
14 sty 17:39
...: do 9razy sztuka
14 sty 18:08
Paweł: spotkałem sie z takim zadaniem, wiem ze zalozenie powinno byc z tym ze mniejsze od 3 to:
f(3>0 lub f(3)<0 − ktores z tych założeń, masz odpowiedzi do zadania

no i standardowe:
delta >0
14 sty 18:17
...: mam m∊(4,
∞)
najgoorsze jest to ze robilem to zadanie i jestem tego pewien. nie sprawilo mi zadnego problemu
a teraz normalnie nie pamietam i nie jestem w stanie pomoc miro

a to zadanie mi spokoju nie
daje
14 sty 18:19
Paweł: dodaje te zalozenie:
f(3>0 lub f(3)<0 (zrob odzdzielnie, ktores musi byc dobre)
i sprawdz
14 sty 18:21
...: ok narazie musze leciec bo jestem umowiony na miasto
14 sty 18:23
Paweł: spoko,sprawdz i napisz potem
14 sty 18:24