matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Anicux:
ile wynosi pochodna z (lnx)
2
?
3 sty 13:30
Jerzy:
2lnx
f'(x) =
x
3 sty 13:30
Kacper:
Pochodna f zlozonej: niech a = b
2
a' = 2b b = lnx b' = 1/x Wiec pochodna ln
2
x = (2lnx)/x
3 sty 13:33