matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz f.tryg.
Rats:
Oblicz: (f.tryg.)
1
sinα=−
2
3 sty 13:09
Jerzy:
sinx = −sin(π/6) ⇔ sinx = sin(−π/6) x = −π/6 + 2kπ lub x = π − (−π/6) + 2kπ = 7/6π + 2kπ
3 sty 13:21