matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie |x+2p{3}-|3-2p{3}||=1
Ania:
Rozwiąż równanie |x+2
√
3
−|3−2
√
3
||=1
2 sty 22:41
Jack:
|3−2
√
3
| = 2
√
3
− 3 |x+2
√
3
−(2
√
3
−3)| = 1 |x+2
√
3
− 2
√
3
+ 3| = 1 |x+3|=1 x+3 = 1 lub x + 3 = − 1 dalej sama
2 sty 22:44
Ania:
Dzieki
2 sty 22:50