Wyznacz asymptoty wykresu funkcji y= e^-x^2
mat44: Wyznacz asymptoty wykresu funkcji y= e−x2
D=R
ist.as.pionowej : brak bo D=R
ale w as uko/poz
a=lim x−>∞ e−x2/x i teraz moge liczyć z H bo mam [∞/∞] ale cos nie tak mi idzie pomoże ktoś
2 sty 22:08
mat44: e(−x2) całe to jest do potęgi
2 sty 22:09
Jack:
e {x2}
musisz dac w "klamre" za znaczkiem^
2 sty 22:10
mat44: ok sorry

i dzięki
2 sty 22:11
Jack:
| | e−x2 | | 1 | |
lim |
| = lim |
| = 0 (po co hospital ?) |
| | x | | ex2*x | |
x−>
∞
2 sty 22:11
mat44: heh dzięki sorry ,aż czasem wstyd albo za długo przy książkach albo jestem idiotą

Czasem mam spadki formy
2 sty 22:15