matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniuca ciagu
hagjsks:
podaj granice ciagu
n−3
a
n
=(
)
2n
i wychodzi mi e
−14
ale w odp mam inaczej jakis blad popelnilem
n+4
2 sty 22:08
Jack:
n−3
−3
1 +
n
=
n+4
4
1 +
n
n−3
−3
1 +
n
e
−3
lim (
)
2n
= lim [(
)
n
]
2
= (
)
2
=
n+4
4
1 +
n
e
4
n−>
∞
= (e
−7
)
2
= e
−14
i to jest poprawny wynik (w odp. masz zle, albo zle przepisales przyklad)
2 sty 22:15
hagjsks:
nie, przykład przepisany prawidłowo, dzieki
2 sty 22:24