matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
hagjsks:
podaj granice ciagu
4
a
n
=
3
−n
+2
2 sty 20:35
marek96:
4
lim
= 4/2 = 2
3
−n
+ 2
n→
∞
4
bo 3
−n
to [3
−
∞
] = 0 zatem mamy:
= 2
0+2
2 sty 20:51
hagjsks:
dzieki
2 sty 20:54