całki ciąg dalszy
OLa123: Jak zabrać się za takie całki?
∫6
(1−x) dx=
oraz taka:
2 sty 18:26
OLa123: jakaś wskazówka chociaż ?
2 sty 18:38
kuń: napij się herbatki
2 sty 18:40
OLa123: wypiłam już dwie
2 sty 18:41
OLa123: znajdzie się ktoś do pomocy ?
2 sty 18:49
Mariusz:
Pierwsza zmień podstawę potęgi na e , wtedy będzie wygodniej
Co do drugiej podstawienie t=x3
2 sty 18:50
Jack:
co do pierwszej, probowalas cos z "e" robic ?
61−x = e(1−x)* ln6
2 sty 18:51
Mariusz:
1.
∫6
(1−x)dx=∫e
(1−x)ln6dx
t=(1−x)ln6
dt=−ln6dx
2 sty 18:54
OLa123: dobra 2 już mam ale 1 wciąż dalej nie pojmuje jak dalej ją robić ..
2 sty 18:58
OLa123: ok..już widzę Mariusz!

dzięki za pomoc raz jeszcze
2 sty 18:59