matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki rownania
magda:
zbadaj liczbę pierwiastków równania x
2
+6x+4=0
2 sty 18:07
Maryla27:
a=1, b=6, c=4 Δ=b
2
−4ac=36−4*1*4=20 , Δ>0 równanie ma 2 pierwiastki
√
Δ
=
√
4*5
=2
√
5
−6−2
√
5
x
1
=
=−3−
√
5
2
−6+2
√
5
x
2
=
=
√
5
−3
2
3 sty 01:07
gość2017:
3 sty 10:23