matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz f.tryg
Mati:
Oblicz (f.tryg.)
8
Oblicz arc sin[cos(−
π)]
3
2 sty 11:00
Jack:
8
8
2
2
1
cos(−
π) = cos(
π) = cos(2π+
π) = cos(
π) = −
3
3
3
3
2
1
1
arcsin(−
) = α ⇔ sin α = −
2
2
Rozwiaz.
2 sty 11:21