x+4 | ||
lim | −x | |
x+3 |
x+4 | 1 | |||
( | )−x = (1+ | )−x→e−1 | ||
x+3 | x+3 |
x + 4 | x + 3 | (1 + 3x)x | ||||
f(x) = ( | )−x = ( | )x = | ||||
x + 3 | x + 4 | (1 + 4x)x |
e3 | ||
lim f(x) = | = e−1 | |
e4 |
x + 4 | x + 3 | (1 + 3x)x | ||||
f(x) = ( | )−x = ( | )x = | ||||
x + 3 | x + 4 | (1 + 4x)x |
e3 | ||
lim f(x) = | = e−1 | |
e4 |
a | ||
lim (1+ | )coś = ea | |
coś |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |