matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągłość funkcji
Mati:
Zbadać czy funkcja jest ciągła f(x) = 0 dla x≤−1
1
=
dla x>−1
x+1
x
0
=−1 Wyszła mi ciągła podczas gdy jest nieciągła... Proszę o pomoc.
1 sty 22:52
Janek191:
lim f(x) = +
∞
≠ f(−1) = 0 − funkcja nie jest ciągła w x
0
= − 1. x→ −1
+
1 sty 23:03