prawdopodobieństwo warunkowe
Ania: Jak to zrobić korzystając z prawdopodobieństwa warunkowego?
Ze zbioru {1, 2, 3, ..., 9} losujemy kolejno, bez zwracania dwie liczby. Oblicz
prawdopodobieństwo, że druga z wylosowanych liczb będzie nieparzysta, jeśli wiadomo, że
pierwsza z wylosowanych liczb jest: a) nieparzysta b) parzysta.
1 sty 22:17
Ania: Nieważne, już wiem
1 sty 22:18
Ania: #(A iloczyn B)=20
#Ω1=9*8=72
#B=5
#Ω2=9
1 sty 22:24
Maryla27: a) 1/2 b) 5/8
2 sty 00:22
Maryla27: a) 1/2 b) 5/8
2 sty 00:22