Ciągłość funkcji
Mati: Zbadać czy funkcja jest ciągła:
= 2 dla x=1
x
0=1
powinno być w klamrze wszystko ale mi nie wychodzi

Proszę o pomoc bo mi wychodzi, że jest nieciągła a w odp mam, że jest ciągła.
1 sty 22:12
Mila:
| | (x−1)*(x+1) | |
f(x)= |
| =x+1 i x≠−1 |
| | x−1 | |
lim
x→1(x+1)=2
f(1)=2
f(x) − f. ciągła
1 sty 22:16
Mati: A jeśli chodzi o taki przykład?
f(x) = 0 dla x≤−1
x
0=−1
1 sty 22:26
Mati: bo tu mi znów wychodzi ciągła gdy ma wyjść nieciągła...
1 sty 22:33
Mati:
1 sty 22:41
Mila:
f(x) nie jest ciągła w x=−1
1 sty 23:12