wyznacz miarę kąta NMB
Gosik: W trójkącie ABC dane są ∡CAB=∡ABC=80st. Punkty M i N są położone odpowiednio
na bokach AC i BC w taki sposób, że ∡BAN=50 st. i ∡ABM=60 st. Wyznacz miarę kąta NMB.
1 sty 20:22
Jack:

kurcze, musze pomyslec.
1 sty 21:53
5-latek: Czesc
Jack 
Aprobowales z katow naprzemianleglych i wierzcholkowych dla dwoch prostych rownoileglych
przecietych sieczna ?
1 sty 22:29
Gosik: A z kątów wierzchołkowych ∡NSM=70, a z kątów naprzemiennych ∡MNS= 50?
Jako S oznaczyłam punkt przecięcia odcinków AN i BM.
2 sty 11:56
Jack: wlasnie problem w tym, ze ∡MNS nie jest rowny 50.
2 sty 12:10
Jack: Moze
Mila na to spojrzy, ja poki co nie widze
2 sty 22:04
Jack: Milu ?
3 sty 00:01
Qulka: albo równoramienne albo prostokątne
http://prntscr.com/dqtol4
trzeba chyba powiązać boki i udowodnić równość MP i PE (P to kąty proste)
a wynik to 30°
3 sty 01:34
Qulka: równoramienne to ABC, ABN, BMC, MSE
3 sty 01:38
Kacper:
3 sty 09:16