2x−2 | ||
1)Lim | ||
x3−1 |
sin2x | ||
2)Lim | ||
x |
tg4x | ||
3)Lim | ||
3x |
2x−2 | 2(x−1) | 2 | ||||
1) limx→1 | = limx→1 | = limx→1 | = | |||
x3−1 | (x−1)(x2+x+1) | x2+x+1 |
2 | ||
= | ||
3 |
sin(2x) | sin(2x) | |||
2) limx→0 | = limx→0 2* | = 2 | ||
x | 2x |
tg(4x) | 4 | tg(4x) | 4 | ||||
3) limx→0 | = limx→0 | = | |||||
3x | 3 | 4x | 3 |
1 | 1 | |||
6) limx→1− | = | |||
x+1 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |