matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxx
Mateusz:
bardzo proszę o pomoc Rozwiąż
x+5
11
+
=
2x−4
x+2
13 sty 19:14
bartek:
(x+5)*(x+2)+11(2x−4)
x
2
+29x−34
=
=
(2x−4)(x+2)
2x
2
−8
13 sty 19:36
R.W.16l:
to tak robiłem, i tak miałem, ale pomyślałem, że chyba źle, więc napisałem, że nie wiem
13 sty 19:56
bartek:
To pisz, zawsze Cie ktos moze poprawic
13 sty 20:14