matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
majsa:
Równanie 33x
2
−555x+1111=0 ma: A. dwa pierwiastki przeciwnych znaków B. dwa pierwiastki dodatnie C. dwa pierwiastki ujemne D. nie ma pierwiastków rzeczywistych
31 gru 12:40
Jerzy:
Δ > 0
555
x
1
+ x
2
=
> 0
33
1111
x
1
*x
2
=
> 0
33
Obydwa są dodatnie.
31 gru 12:43