matma
Mateusz: Zadanie 96 : postac iloczynowa funkcji f (x)=0,5x2−6x+16 jest town
A)y=0,5 (x−4)(x−8) B)y=(x−4)(x−6)−16 C)y=−0,5 (x−4)(x−8) D)y=0,5 (x+8)(x−4)
31 gru 09:52
Aga1.: odp. c. oblicz miejsca zerowex1,x2 o podstaw do wzoru y=a(x−x1)(x−x2)
31 gru 11:02
5-latek: Chlopak Tobie brakuje podstaw
postac iloczynowa funkcji kwadratowej jest taka
y=a(x−x1)(x−x2)
====================
masz dana postac ogolna y=0,5x2−6x+16
widzisz ze juz a=0,5
Musisz policzyc x1 i x2
Liczymy Δ= b2−4*a*c
a=0,5
b=−6
c=16
licz delte
31 gru 11:03
Mulder: @Aga1. To będzie jednak odpowiedź A.
31 gru 13:35