matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Adtre:
π
Uprość wzór funkcji f i zbadaj jej monotoniczność w przedziale (0,
)
4
π
f(x)=|1−sin(
−x)−cos(2π−x)|
2
Proszę o pomoc!
30 gru 23:39
5-latek:
sin(90
o
−x)= cosx cos(360
o
−x)= zobacz na wzory redukcyjne
30 gru 23:41
Adtre:
Pewnie już tego nie zobaczysz, ale dziękuję! c: Wyszło mi, że funkcja maleje f(x)=|1−2cos(x)|
1 sty 18:06