sin(x+y)−sin(x−y) | 1 | ||
=− | |||
cos(x+y)−cos(x−y) | tg(x) |
α+β | α−β | |||
wzór na sumę sinusów to sinα+sinβ=2sin | cos | |||
2 | 2 |
sin(x+y)−sin(x−y) | sin(x+y)+sin(y−x) | ||
= | = | ||
cos(x+y)−cos(x−y) | sin(x+y+π/2)+sin(y−x−π/2) |
2sinycosx | cosx | 1 | ||||
= | = | =− | ||||
2sinycos(x+π) | −sinx | tgx |
2sinycosx | 2sinycosx | |||
tam zamiast | miało być | |||
2sinycos(x+π) | 2sinycos(x+π/2) |
cosx | 1 | |||
L= − | =− | =P | ||
sinx | tgx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |