matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
Mateusz:
Zadanie 68 : osia symetri paraboli o rownianiu f (x)=a (x+3)
2
−5 jest prosta o rownaniu A) x=−3 B) x=3 C)y=5 D)y=−5
30 gru 22:36
Adamm:
współrzędna x wierzchołka to x=−3, zatem odp. A
30 gru 22:39