matma
Mateusz: Zadanie 47 : miejscami zerowymi funkcji kwadratowej g sa liczby 1 i 9 . Wobec tego osia symetri
wykresu funkcji g jest prosta o rownaniu
A) y=0 B)x=0 C)x=5 D)x=6
Zadanie 48 : wykres funkcji f (x)=x2−3 posted prvesunieciu I wektor [−2,−1] MA postal
A)y=x2+4x+3 B)y=x2+4x−3 C)y=x2+4x D)y=x2+4x−1
30 gru 22:11
Adamm: odp. C
2. f(x)=(x+2)
2−4=x
2+4x
odp. C
30 gru 22:13
Jack:
| | 1+9 | |
47. p = |
| = 5 = x −−−−>> C) x=5 |
| | 2 | |
48.
f(x) = x
2 − 3, po przesunieciu o wektor [−2,−1]
y = (x+2)
2 − 3 − 1 = x
2 + 4x + 4 − 4 = x
2 + 4x −−−−> C) y = x
2+4x
30 gru 22:14