matma
Mateusz: Zadanie 45 : wierzcholkiem paraboli ktora jest wykresem funkcji g (x)=−3 (x−4)2−5 jest punkt
A) A=(−4,−5) B)B=(−4,5) C) C=(4,−5) D)D=(4,5)
Zadanie 46 : najmniejsza wartosc funkcji f (x)=2x2−12x−3 przyjmuje dla argumentu rownego
A)−6 B)−3 C)3 D)6 (611)
30 gru 22:04
Adamm: 1. (4; −5)
odp. C
2. f(x)=2x2−12x−3=2(x−3)2−21
(3; −21)
odp. −21
30 gru 22:06
Adamm: 2. odp. C, nie doczytałem
30 gru 22:07
Jack: co to za masowe zaznaczanie odp. ?
45.
Wierzcholek to punkt (4,−5) zatem odp? => C
46.
Najmniejsza wartosc jest w wierzcholku bo ramiona ida parabli w gore.
zatem dla argumentu :
D)
30 gru 22:07
30 gru 22:07
30 gru 22:08