matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a) |x+3|=0 b) |x+1|=3 c)2|2-x|=4
Kinga:
a) |x+3|=0 b) |x+1|=3 c)2|2−x|=4
30 gru 20:54
Metis:
a) |x+3|=0 ⇔ x+3=0 b) |x+1|=3 ⇔ x+1=3 v x+1=−3 c)2*|2−x|=4 /:2 |2−x|=2 ⇔ |x−2|=2 analogicznie jak w b)
30 gru 21:14