matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ratunku
Mort **:
Zbior A jest zbiorem rozwiazan niwrownosci x
2
+4>4x . Zatem A) A=<0,+
∞
) B) A=<2,+
∞
) C) A=(2,+
∞
) D) A=(−
∞
,2)u (2,+
∞
) Prosze o obliczenia
30 gru 18:20
Janek191:
x
2
− 4 x + 4 > 0 ( x − 2)
2
> 0 x ≠ 2 Odp. D
30 gru 18:22