matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kto umie?
Mort **:
Rownanie x
2
+6x−c=0 nie MA rozwiazania gdy A) c (−
∞
,−9) B) c (9,+
∞
) C) c <−9,+
∞
) D) c (−
∞
,9> Prosze obliczenia
30 gru 18:07
Janek191:
Δ = 36 − 4*1*(−c) = 36 + 4 c < 0 ⇒ 4 c < − 36 ⇒ c < − 9 Odp. A
30 gru 18:09