matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
kwiatku:
Jak to będzie log
0
,
2
5
256?
13 sty 19:05
Godzio:
log
0,25
256 = x 0,25
x
= 256
1
= 4
4
4
x
4
−x
= 4
4
−x=4 x=−4
13 sty 19:07
kwiatku:
no tak, dzieki
13 sty 19:12