matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
Makato ♡:
Wyroznik Δ jest rowny 0dla trojmianu kwadratowego A)y=x
2
−25 B) y=x
2
+25 C) y=x
2
+5x D) y=x
2
−10x+25
30 gru 16:37
Adamm:
(x−5)
2
=x
2
−10x+25 D
30 gru 16:38