help
Makato ♡: Liczba a=−7−pierwiastek33/8 jest pierwiastkiem 4x2+7x+1=0 zatem
A) 4a2+7a+1>0
B)4a2+7a+1 <0
C) 4a2+7a+1≤0
D) 4a2+7a>0
Prosze o obliczenia
30 gru 16:19
Adamm: jeśli a jest pierwiastkiem 4x2+7x+1 to 4a2+7a+1=0
odp. C
30 gru 16:22
Makato ♡: Nie rozumiem tego. .a jest to ułamek −7−pierwiastek z 33 przez 8
30 gru 16:24
5-latek: jesli jaks liczba jest pierwiastkiem wielomianu to wartosc wielomianu dla tego pierwiastka
wynosi 0
30 gru 16:27
Makato ♡: Tzn
30 gru 16:34
Makato ♡: Tzn
30 gru 16:34