matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji f w podanym zbiorze.
XnCC:
TRYGONOMETRIA Naszkicuj wykres funkcji f w podanym zbiorze.
1
1
f(x)=sin2x*
√
+
(suma ułamków pod pierwiastkiem)
sin
2
x
cos
2
x
Przedział:
π
3π
x∊(0;2π) / {
,π,
}
2
2
Bardzo proszę o pomoc z tym zadaniem.
30 gru 15:47
Jerzy:
1
1
4
Wskazówka:
+
=
sin
2
x
cos
2
x
(sin2x)
2
30 gru 15:50
Adamm:
sin(2x)
√
1/sin
2
x+1/cos
2
x
=sin(2x)
√
(cos
2
x+sin
2
x)/(sin
2
xcos
2
x)
=
sin(2x)
=sin(2x)
√
4/sin
2
(2x)
=2
|sin(2x)|
30 gru 15:50
XnCC:
A jak to przedstawić na wykresie?
30 gru 15:59