liczby
asia: pomożecie?będę wdzięczna

1.przedstaw liczbę1,(23) w postaci ułamka zwykłego
podaj przybliżenie liczby 20,5 z dokładnością d=1.Oblicz błąd bezwzględny i względny tego
przybliżenia.
13 sty 19:00
picolo: 100x = 123,232..
− x = 1,2323
9x = 122
i dalej juz chyba sobie poradzisz
13 sty 19:18
asia: Raczej nie . ;{ 13,555?
13 sty 19:26
Godzio: błąd picolo
x=1,232323.../*100
100x = 123,2323 ... /−x
99x = 122
13 sty 19:29
asia: Dziękuje Godzio
13 sty 19:48
miki: βπ
30 wrz 10:42
miki: αudi π
30 wrz 10:42
miki: czesc
30 wrz 10:42